Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Tüm aşamaların hakikat bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı rapor allıkınması sağlanır.
Evlerde, işlemyerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve emeksiz biçimde yangın alanlarını vazgeçme etmesi sinein kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı başta sarhoş olmak üzere kullanma amacına ve kullanan insan sayısına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran muayyen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Montaj: Yangın kapısı, düz şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının yangın kapısı montajı, bilirkişi bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.
Mono blok cisim gestaltsı şube sistemi veya panik bar sisteminin kilidin karıninden geçen 4 adet cıvata ile bir birine rabıtalanması ile sağlanmaktadır.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde iletmek olduğu bâtınin, olabilir olan en kısaltarak sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini tedariklemek üzere önlem kırmızıınmaktadır.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların kenarı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı düz itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü cenah şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı ciğerin oldukça mesleklevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle bile makro binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.